Ingrediente:
250gr unt (de preferat Rama Maestro)
200gr zahar
250gr faina
6 oua
5 linguri cacao
10 linguri apa
100gr ciocolata menaj (poate fi folosita si cea din comert)
150gr nuci maruntite si prajite putin
1 plic praf de copt
esenta de rom (in functie de aroma dorita)
Preparare:
1.Batem albusurile cu un praf de sare pana se face o spuma care sa nu se desprinda de pe paletele mixerului
2.Intr-un vas punem apa,zaharul si cacao.Amestecam bine si punem la foc.Lasam sa dea cateva clocote,apoi adaugam untul (doar 200gr) taiat bucatele.Amestecam bine pana se topeste.
3.Lasam sa se raceasca putin -crema trebuie sa fie calda- si adaugam galbenusurile,unul cate unul,amestecand continuu.
Din aceasta compozitie vom pune deoparte 10 linguri.
4.In restul compozitiei ramase,adaugam faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma.Omogenizam bine bine.
5.Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia de blat.Dam la cuptor pentru 45min la foc potrivit.
6.Topim ciocolata menaj si o adaugam in cele 10 linguri puse deoparte,punem si restul de unt ramas (50gr),esenta de rom si nucile maruntite.
7.Dupa ce blatul s-a copt,se toarna imediat glazura pregatita pe toata suprafata.Se lasa sa se raceasca bine (este indicat sa stea cel putin 1ora la rece)
Se portioneaza si se decoreaza dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!!
Sfaturi:
Daca doriti ca prajitura sa fie mai insiropata puteti prepara un sirop din 250ml apa,100gr zahar , 1 pliculet de cappucino si esenta de rom.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu