Ingrediente:
1 kg de rosii bine coapte
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 bulb de telina
1 ceapa alba
1 ardei gras
1 lingurita de zahar
2 linguri de orez
2 linguri de ulei
1 legatura de leustean verde
sare
Mod de preparare:
1.Tai rosiile bucati si le pui la fiert cu apa numai cat sa le acopere.
Le strecori de zeama si le treci prin sita sau blender, astfel incat sa elimini semintele si pielitele.
Vei obtine un bulion de rosii pe care, daca vrei, il poti subtia cu apa, in cazul in care e prea gros.
2.Fierbi in apa cu sare zarzavaturile taiate.
Cand sunt bine patrunse, adaugi orezul, bulionul de rosii, uleiul, sarea, zaharul,
si ardeiul taiat fasii.
3.Dupa ce a fiert orezul, iei vasul de pe foc, adaugi verdeata tocata si lasi 5 minute sa ia gust.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu