vineri, 4 martie 2011

Cartofi frantuzesti




Ingrediente:
1kg cartofi
6 oua fierte
100 g unt
200 g smantana
2 oua crude
200 gr branza sau cascaval
100 ml lapte
 sare dupa gust

Preparare:

 1.Spalati bine cartofii si ii puneti la fiert necuratati,in apa calda cu sare.

2.Dupa fierbere ii raciti si ii curatati de coaja dupa care ii taiati felii.

3.Intr-un bol bateti ouale crude cu un tel si adaugati laptele,sarea si smantana.
4.Luati o tava pe care o ungeti bine cu unt si puneti in straturi feliile de cartofi,feliile de oua,putina branza rasa si putin din amestecul din bol.

5.La sfarsit,pe ultimul strat,care trebuie sa fie din cartofi,presarati r
estul de cascaval,unt si branza.
6.Introduceti tava in cuptor si o lasati sa gratineze aproximativ 20 de minute.




Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu