Ingrediente:
2 kg spanac proaspat
2 cepe
5 catei usturoi
250gr smantana
1 lingura ulei
1 lingura delikat
1.Se spala bine bine spanacul sub jet de apa rece
2.Intre timp se pune la fiert o oala cu apa.Cand adpa da in clocot se adauga cu grija spanacul bine spalat.
3.Se lasa sa fiarba 20 de minute,timp in care calim ceapa data prin razatoare alaturi de usturoi.Adaugam delikatul si lasam sa se inabuse 5 minute.
4.Dupa ce s-a fiert spanacul ,se scurge intr-o strecuratoare si se toaca marunt marunt.Dupa ce s-a tocat se adauga peste ceapa calita.
5.Smantana se drege cu putina apa calda si se amesteca peste spanac.Se lasa 15 minute sa fiarba toate ingredientele impreuna dupa care se stinge focul si se lasa sa se raceasca
Se poate servi alaturi de un ou prajit
Este un fel de mancare pe care il poti servi atat rece cat si cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu