vineri, 14 ianuarie 2011

Baclava

Pentru 10 portii.

Ingrediente:

1 pachet de foi de placinta
800g de nuca
3 linguri cu pesmet
700g zahar
1l apa
1 lingurita cu scortisoara
5 linguri cu ulei

Mod de preparare:

1.Da nuca prin masina de tocat, amestec-o apoi cu o cana de zahar, pesmet si scortisoara.
Desfa cate doua foi de placinta, aseaza-le intr-o tava, unge-le cu putin ulei si aseaza un strat de nuca.

2.Procedeaza la fel cu restul de foi si nuca, lasa tava la rece.
Din zaharul ramas si apa , fierbe un sirop foarte dulce.

3.Cu un cutit bine scutit, taie baclavaua in patrate sau triunghiuri potrivite.
Pune tava in cuptor aproximativ 40-45 de minute.
Ai grija sa nu o lasi prea mult! La final, insiropeaza baclavaua.

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu