Pentru 8-10 portii.
Ingrediente:
1 mar golden
30g unt
200g dovleac taiat
200g faina
150g zahar
3 oua
4 biscuiti cu migdale
1 plic praf de copt
150ml de lapte
100ml de rom
80g stafide
1 lingurita cu scortisoara
jumatate lingurita cu chimbir
cuisoare si nucsoara
Pentru decor:
1 pliculet gelatina
fructe confiate
rahat si stafide
Mod de preparare:
1.Taie dovleacul cubulete si fierbe-l in baie de aburi pentru 15 minute.
Pune stafidele in rom.
Bate ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
2.Adauga biscuitii zdrobiti si faina amestecata cu praful de copt si condimentele.
Incorporeaza laptele treptat.
3.Paseaza dovleacul si incorporeaza-l in compozitia finala odata cu untul, stfidele si marul cubulete.
Toarna intr-o forma tapetata.
4.Da la cuptor preincalzit pentru 60-70 de minute.
Lasa sa se raceasca in forma, abia apoi scoate prajitura pe o farfurie intinsa.
5.Aseaza fructele confiate, bucatelele de rahat taiate in diferite forme si marimi si stafidele.
Toarna cu lingura gelatina transparenta preparata conform indicatiilor de pe am balaj,
si presara fulgi de migdale din belsug.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu