joi, 13 ianuarie 2011

Ceafa olteneasca

Pentru 4 portii

Ingrediente:

1kg ceafa
2-3 fire de praz
200-300g ficatei
sos de soia
ulei de masline
200ml cidru de mere
nucsoara,sare si piper


Mod de preparare:


1.Se curata ficateii de pielite, se spala in doua ape reci si se pun la scurs intr-o sita.
Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie mai adanca si caleste-i, atentie sa nu-i sfarami!
Cand sunt aproape gata , stropeste-i cu putin sos de soia.
La final potriveste gustul cu sare si piper.

2.Taie bucata de ceafa astfel incat sa obtii o felie de carne cat mai mare.
Curata prazul, taie-l in bucati de 2-3cm si caleste-l in ulei cu putin praf de nucsoara.

3.Aseaza in tava o bucata de carne, intinde prazul calit, pune din loc in loc ficatei,
adauga sare si piper dupa gust, ruleaza  cu atentie si leaga ruloul obtinut cu ata alimentara.

4.Aseaza-l intr-o tava, unge-l cu putin ulei si stropeste-l cu cidru de mere.
In timpul coacerii, completeaza sosul din tava cu apa si suc de cidru.
Stropeste-l mereu, pentru a se forma o curusta frumoasa.

5.Taie felii potrivit de groase,serveste inpreuna cu garnitura de legume si sosul delicios din tava.

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu