Ingrediente:
1kg de ceafa
400g carnati afumati
200g slanina afumata
cimbru ucscat
rozmarin
boia de ardei iute sau dulce
Pentru bait
500ml vin rosu sec
1 praz
1 telina
4 catei de usturoi
2 cuisoare
piper boabe
cimbru, dafin
Mod de preparare:
1.Feliaza legumele si amesteca-le cu restul ingredientelor pentru bait
Toarna marinata peste carne si tine-o acoperita la frigider de seara pana dimineata
A doua zi, fara sa speli ceafa, taie bucata de carne astfel incat sa poata fi rulata.
2.Toaca slaninuta afumata si carnatii, aromatizeaza cu putin cimbru si condimenteaza cu boia dupa gust.
Cu palmele ude, formeaza doua suluri din amestecul de carne.
3.Aseaza-le pe carnea baituita, la 5 cm distanta unul de altul, si ruleaza cu grija
Leaga ceafa, si tavaleste-o intrun amestec de cimbru, boia si rozmarin si pune-o in tava unsa
Se da la cuptor, la foc mic, stropind cu marinata.
4.Se serveste cu garnitura de piure si salata verde.
O poti consuma si rece, feliata subtire, intre doua felii de paine unse cu mustar.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu