Pentru 4 portii.
Ingrediente:
1 rata
10 portocale
1 ceapa rosie
1 radacina de chimbir
3-4 linguri de miere
10 linguri sos de soia
1 lingurita cu scortisoara
50ml coniac
12 cuisoare
sare si piper
Mod de preparare:
1.Curata rata de pene si eventuale tuleie, iar pentru mai multa siguranta parleste-o la flacara mica.
Infige in pieptul pasarii 12 cuisoare
2.Prepara o marinata din miere, sos de soia, coniac, sucul a doua portocale si o lingurita rasa cu scortisoara.
Pune-o intr-o punga inpreuna cu rata, leaga si dao la frigider de seara pana dimineata.
3.Umple rata cu doua portocale si ceapa(taiata in sferturi)si cateva felii de chimbir proaspat si aseaz-o intr-o tava
Stropeste marinata, acopera cu folie si se da la cuptorul incins pentru o ora, stropind din cand in cand pasarea
4.Indeparteaza folia si baga din nou la cuptor ca sa se rumeneasca.
Serveste rata fierbinte, stropita cu sosul din tava, cu restul portocalelor taiate in sferturi si coapte la gratar.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu