Ingrediente:
-Blat de pandispan cu martipan
-200g masa de martipan
-6 oua
-miezul de la un baton de vanilie
-coaja rasa de la o portocala
-50g zahar
-sare
-180g faina
-1 lingura rasa praf de copt
-40g cacao
-50g amidon
-150g unt topit
-50g zahar ars tocat
Pentru insiropat:
-125ml indulcitor lichid(sau miere)
-125ml vin fiert
-2 linguri de rom
Crema de ciocolata si portocale:
-4 foi de gelatina
-3 galbenusuri
-50g miere
-250g frisca
-250ml de lapte
-1 praf de sare
-1 lingura de amidon
-1 baton de vanilie
-3 cuisoare
-30g de cacao
-125g ciocolata amaruie(70% cacao)cu aroma de portocale
-3 albusuri
-25g de zahar
Glazura:
-4 foi de gelatina
-150g cranberries sau coacaze
-100ml vin fiert
-1 plic mirodenii pentru vin fiert
-50g zahar brun
-coaja rasa de la o portocala
Mod de preparare:
1.Se coace blatul de pandispan
Se incinge cuptorul la 175 grade
Se incalzeste purin martipanul la cuptorul cu microunde
Se separa ouale,galbenusurile se bat spuma cu martipan, miez de vanilie si coaja de portocala
Albusurile se bat cu zahar si sare
Se amesteca faina cu praf de copt,amidon si cacao si se inglobeaza in compozitia de galbenusuri,alternad cu albusurile
Se aseaza intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina si se presara deasupra zahar ars faramitat
Se coace blatul la cuptor circa 25 minute, se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se taie pe doua niveluri
Se amesteca ingredientele pentru insiropat si se insiropeaza blaturile
Blatul inferior se aseaza pe un platou si se monteaza de jur inprejur inelul formei
2.Se pregateste crema de cicolata.
Se inmoaie gelatina in apa rece, sebat galbenusurile spuma cu miere.
Se amesteca frisca inpreuna cu lapte si sare,se dizolva amidonul in doua linguri din acest amestec.
Restul de amestec de frisca se da in clocot cu mirodeniile si se adauga amidonul dizolvat
Se lasa sa se intareasca
Se adauga compozitia de galbenusuri si se da in clocot
Se indeparteaza mirodeniile, se storc foile de gelatina si se adauga in compozitia fierbinte inpreuna cu ciocolata si cacaua
Se bat albusurile cu zahar si se inglobeaza cu compozitia care e inca fierbinte.
Se aseaza spuma obtinuta pe blat si se acopera cu al doilea blat, dupa care se baga la frigider 4 ore.
3.Se prepara glazura de coacaze:
Se imoaie gelatina, restul de ingrediente pentru glazura se dau in clocot, apoi se indeparteaza saculetul cu mirodenii
Se storc foile de gelatina si se dizolva in compozitia fierbinte
Se lasa sa se raceasca putin si cand e pe punctul de a se intari se aseaza pe tort
Se lasa sa se intareasca, apoi se decoreaza dupa imaginatie
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu