Ingrediente:
300gr fasole
2 cepe
1 capatana usturoi
2 linguri ulei
1 lingurita delikat
2 linguri bulion
100ml apa
sare
Preparare:
1.Se pune fasolea la inmuiat,de preferat de seara.Se spala si se pune in apa calda la fiert.Se va fierbe in jur de 2-3 ore.
2.Dupa ce s-a fiert,se scurge de apa si se adauga 1 lingura ulei si sare.Se bate fasolea cu telul (sau cu mixerul) pana se ajunge la o consistenta omogena si pufoasa.
3.Se pregateste "prajeala" din cele doua cepe date prin razatoare si usturoiul pisat bine.Se caleste intr-o tigaie in care s-a adaugat in prealabil 1 lingura ulei.Dupa ce capata o culoare aurie se adauga delikatul si bulionul.Se inabusa 2 minute dupa care se adauga apa si se lasa sa dea cateva clocote.
4.Se adauga prajeala peste fasolea batuta si se omogenizeaza bine bine.
POFTA BUNA !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu