sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Găluşte de orez cu pui

Ingrediente:
200g orez bobul rotund
3 oua
50g cascaval
400ml supa de pui sau legume
1 lingura faina
sare
piper
50 ml ulei pentru prajit

Pentru umplutura:
1 piept de pui
1 ceapa potrivita
1 ardei gras rosu
2 linguri ulei
sare
piper

Preparare:
1.Se oparaste orezul 2-3 minute in apa clocotita,se strecoara,se caleste cu apa rece si se pune din nou la fiert impreuna cu supa de pui,bine condimentata cu sare si piper.Se lasa sa fiarba 10-15 minute,se ia de pe foc si se lasa acoperit sa absoarba toata zeama.

2.Intre timp,se calesc in ulei ceapa tocata marunt cu ardeiul taiat fasii.Se adauga carnea taiata cubulete,sare si piper,dupa gust.Cand carnea este bine patrunsa,se ia de pe foc.

3.Dupa ce s-a racit putin orezul,se amesteca cu cascaval ras,ouale batute ca pentru omleta si se condimenteaza dupa gust.

4.Se ia cu lingura orez si se modeleaza in palmele pudrate cu faina galuste de marime potrivita.Se face o scobitura in fiecare galusca,se umple cu carne si ardei,se reface galusca,ascuzand in interior umplutura.

5.Galustele de orez se rumenesc in ulei incins si se servesc fierbinti.

POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu