Ingrediente:
500g peste proaspat (cod)
1 dovlecel
1 ardei gras rosu
2 morcovi
1 radacina telina
1 ceapa
200 ml piure rosii
200 ml supa de legume
200 ml vin alb sec
50g unt
50 ml ulei
sare,piper
Preparare:
1.Toci ceapa,o rumenesti in unt amestecat cu putin ulei.Adaugi legumele curatate si taiate dupa preferinta si le calesti impreuna 1-2 minute,dupa care adaugi vinul,rosiile date prin sita si supa de legume.Condimentezi cu sare si piper dupa gust.
2.Separat,cureti pestele de solzi si de intestine,il speli si il portionezi.Sarezi dupa gust si il prajesti in ulei incins cam 15-20 de minute,pana cand se rumeneste bine.
3.Introduci bucatile de peste in cratita cu legume si le lasi la cuptor 10 minute ca sa scada sosul.
4.Se aseaza pestele pe un platou si se adauga legumele.Se decoreaza cu felii subtire de lamaie.
POFTA BUNA!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu