Ingrediente:
150gr orez bob lung
1 cutie mica ciuperci
delikat
ceapa
morcov
marar
Preparare:
1.Se curata ceapa si morcovul,se spala si se da prin razatoarea mare.Se pune la calit intr-o tigaie in care s-a incins in prealabil 2 linguri de ulei.
2.Intre timp se spala ciupercile si se toaca marunt .Se adauga peste ceapa calita si se asezoneaza cu delikat dupa gust.
3.Se lasa 10 minute sa se caleasca ceapa cu ciupercile.Intre timp orezul se spala si se lasa la inmuiat.Cand ciupercile s-au inabusit alaturi de ceapa,se adauga orezul.
4.Se adauga apa cat sa acopere orezul si legumele.Se lasa sa pe foc 30 de minute nu inainte de a se verifica daca s-a fiert orezul.Daca ati nimerit un orez care se fierbe mai greu,atunci il lasati mai mult pe foc.
5.La sfarsit se adauga marar tocat.
POFTA BUNA!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu