Pentru 4 potii.
Ingrediente:
1 pui
4 linguri cu unt
1 ceapa
2 lingurite cu boia
2 lingurite cu chimen
1 lingurita de sare
1/4 lingurita cu scortisoara
1/4 lingurita de curry
1 3/4 cani cu supa
1 cana de cuscus
50g stafide aurii
200g prune uscate
200g migdale prajite
Mod de preparare:
1.Spala prunele si pune-le la inmuiat pentru 5-6 ore
Topeste doua linguri cu unt si soteza ceapa tocata
2.Adauga o lingurita de boia, una de chimen,un praf de sare, unul de scortisoara si unul de curry
3.Taie puiul, adauga-l peste amestecul de mai sus si caleste-l patru minute
Toarna 1/4 cana cu supa, acopera vasul si fierbe la foc mic pana cand puiul se fragezeste.
4.Topeste untul ramas si adauga restul condimentelor
Dupa un minut pune stafidele, cuscusul, restul de supa si lasa sa dea in clocot
Opreste focul si lasa acoperit 10 minute.
5.Inainte de servire, aseaza cuscusul pe fundul unui vas, apoi puiul cu sos in centru,
prunele inmuiate de jur imprejur si presara migdale prajite pe deasupra.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu