joi, 13 ianuarie 2011

Varza cu cartofi in vas roman

Ingrediente:
varza
cartofi
sunca de porc
praz
delikat
sare
piper
1 rosie
bulion

Preparare:
1.Se da varza prin razatoare si se freaca cu sare si piper.Cartofii se curata si se taie in bucati potrivite.Sunca se feliaza iar prazul se taie rondele.
2.Se pregateste vasul roman (inainte de a se pune ingredientele in el,se tine 30de minute in apa).
Se pune un strat de varza.

Apoi se pune un strat de cartofi.


Peste cartofi punem stratul de ceapa si feliile de sunca.


3.Daca am inceput cu stratul de varza,ultimul strat va fi tot de varza.Inainte de a pune capacul,taiem o rosie feliute si o adaugam peste stratul de varza.Se baga la cuptor,nu inainte de a turna in vas 1 lingura de bulion diluata in 300ml de apa.



4.Se va tine in cuptor 2ore si jumatate.In ultima jumatate de ora se va lua capacul si se va unge cu lingura de bulion..Daca este nevoie mai puneti 300ml de apa.

POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu