sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Pui umplut cu orez si legume

Ingrediente:
1 pui mare
sare,piper
boia iute
boia dulce
50g unt
3-4 linguri ulei
rozmarin
2-3 linguri miere
150g orez bob lung
1 legatura ceapa verde
2 dovlecei
4 morcovi
1 legatura patrunjel verde
200 g ciuperci

Preparare:
1.Se spala puiul,se curata de piele si se unge cu unt topit ,atat in interior cat si in exterior,apoi se condimenteaza pe toata suprafata cu sare,piper,rozmarin si boia.Se acopera cu o folie si se lasa la rece.

2.Intre timp se pregatesc legumele,se dau prin razatoare si se calesc la foc potrivit.Se curata si ciupercile,se spala in cateva ape si se pun si ele la calit timp de 5 minute.

3.Separat, se curata orezul,se spala, si se pune peste legume,adaugandu-se apa cate putin.Se lasa lasa pe foc cat sa se lege.Dupa ce legumele si orezul s-au facut se umple puiul.

4.Se pune apoi puiul intr-o tava adanca,se unge cu miere si se stropeste cu apa din cand in cand sa nu se usuce.Dupa ce s-a facut,se asaza pe un platou decorat cu salata verde si rosii.

POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu