vineri, 14 ianuarie 2011

Salata de cartofi

Pentru 4 portii.

Ingrediente:

5-6 cartofi
1 fir de praz
cateva foi de varza
ulei de masline
otet
patrunjel
sare si piper

Mod de preparare:

1.Spala cartofii si pune-i la fiert cu un praf de sare.
Cand s-au fiert, curata-i de coaja si taie-i cubulete.

2.Separat, se taie prazul rondele si caleste-l in putin ulei de masline cu adaos de apa.
Adauga usor cubuletele de cartofi si lasa cateva minute, pana prind o crusta subtire.
Amesteca incet, pentru a se sfarama cartofii.

3.La final, adauga frunzele de varza rupte fasii.
Potriveste gustul de sare si piper, opreste focul si stropeste salata cu putin otet.

4.Inainte de a servi salata, aromatizeaza-o cu putin patrunjel tocat.
Poti s-o servesti ca atare sau laturi de o friptura de pui sau porc.

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu