marți, 11 ianuarie 2011

Tort cu nuci si visine

Ingrediente:

275g faina
2 lingurite praf de copt
1 ou
1 galbenus
165g miere
275g zahar
esenta de lamaie
120g unt
750g visine din compot
2 linguri alune macinate
80ml de frisca
120g masa de martipan
esenta de vanilie
125g nuci tocate
1 lingurita zahar pudra
ciocolata cu lapte
jumatati de nuci

Mod de preparare:

1.Pt blat se amesteca faina cu prof de copt si se face o gropita in mijloc
Se pun oul, galbenusul, esenta de lamaie si 30g miere
Se presara 75g zahar pe margine si se pun fulgii de unt
Cu mainile reci se framanta rapid aluatul
Se face o bila, se infasoara in folie si se lasa la frigider cel putin 1 ora

2.Pe tava tapetata cu faina se intinde o foaie din 2/3 din aluat putin mai mare decat forma de tort
Se aseaza in forma si se ridica o margine
Se presara alunele macinate si se repertizeaza visinile scurse in strat uniform

3.Se topesc amestecand 100g zahar cu 75g de miere
Separat se incazeste frisca si se inglobeaza
Se taie martipanul cuburi si se aseaja intr-un castron, cu 60g miere si esenta de vanilie
Se bat cu mixerul apoi se inglobeaza in compozitia de frisca

4.Se incinge cuptorul la 180 grade
Int-run castron se amesteca 100g de zahar cu nucile tocate, se presara peste compozitia de frisca si se inglobeaza incet
Se aseaza pe visine si se niveleaza

5.Din restul de aluat se intinde o foaie egala cu forma
Se aseaza pe compozitia de nuci si se preseaza putin pe margine
Se coace 50 minute, dupa care se lasa sa se raceasca

6.Se scoate inelul formei si pe tort se presara zahar pudra
Se decoreaza cu ciocolata topita si jumatati de nuci

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu