Ingrediente:
250g de unt
200g de zahar
1 plic zahar vanilat
4 oua
100g de faina
100g de migdale macinate
1 lingurita praf de copt
lichior de migdale
1 borcan compot de visine
2 linguri de amidon
300g ciocolata amaruie
600g de frisca
2 linguri sirop de visine
1/2 lingurita praf de chilli
Md de preparare:
1.Se incinge cuptorul la 250 grade, se bate untul cu zaharul tos si cu cel vanilat si se adauga pe rand ouale
Se inglobeaza faina amestecata cu migdale si praf de copt
2.Se unge o forma de tort si se presara inauntru migdale
Se aseaza in forma o treime din cantitatea de aluat intru-n strat de 1-2 cm grosime si se coace 8 minute
Se scoate din cuptor si se stropeste cu ulei de migdale
Se mai coc astfel inca doua blaturi si se lasa sa se raceasca
3.Se lasa sa se scurga compotul si se pastreaza sucul
Se dizolva amidonul in 3 linguri de suc,restul de suc se da in clocot si se adauga amidonul dizolvat
Se amesteca pana se intareste,se pun deoparte 25 boabe de visine si restul se inglobeaza
Se repartizeaza pe blaturi si se lasa sa se raceasca, se incalzeste frisca si se topeste inauntru ciocolata
Se adauga sirop de visine si praf de chilli, se baga la frigider cel putin 8 ore
4.Se bate compozitia de frisca si ciocolata si se unge cu ea marginea tortului
Deasupra se spriteaza rozete din aceasta compozitie si se decoreaza cu visine
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu