Ingrediente pentru 8 portii
Pentru aluat:
150g faina
2 galbenusuri
200g margarina
50g drojdie
sare
6 linguri apa
150g smantana
Pentru compozitie:
1kg cartofi
1kg morcovi
200g branza telemea
200g smantana
2 galbenusuri
Pentru decor:
partunjel
frunze de spanac
2 rosii
Mod de preparare:
1.Se bat ouale cu putina sare si 6 linguri de apa calduta.
Se amesteca faina cu margarina, galbenusurile, smantana si drojdia.
Se framanta bine si apoi se lasa la rece timp de 30 minute.
2.Se curata morcovii, se taie fasii si se oparesc pana es inmoaie.
Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja.
Dupa ce s-au racit, se curata de coaja si se taie felii.
Cu mixerul, se amesteca branza telemea cu smantana.
3.Din aluatul pregatit, se intinde o foaie de aproximativ 2 cm grosime.
Se incalzeste cuptorul.
Se intinde aluatul fraged, inpreuna cu hartia de copt, intr-o tava.
Se aseaza bucatile de cartofi si de morcovi, alternand cu straturi de crema si branza.
Se bat bine ouale si se adauga deasupra conpozitiei.
Se da la cuptor pana se rumeneste.
4.Se orneaza cu patrunjel, frunze de spanac si rosii taiate cubulete.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu