350 gr zahar
250 ml lapte dulce
3 linguri cu varf de cacao
200g de unt
250 gr faina
5 oua
1 pliculet zahar vanilat
1 pliculet praf de copt
Preparare:
1.Fierbem la baine-marie laptele,zaharul si cacaua.Se lasa sa fiarba amestecand continuu,pana devine ca o smantana subtire.Se lasa sa se raceasca complet.2.Separat se freaca bine untul cu pliculetul de zahar vanilat dupa care se adauga 3/4 din crema de mai sus.
3.Se separa ouale.Albusurile le batem spuma tare,galbenusurile le pastram.In compozitia de unt se adauga cate un galbenus,apoi se aduga faina amestecata cu pliculetul de praf de copt.Se adauga si spuma de albus.
4.Se pregateste tava (tapetata cu faina sau acoperita cu hartie de copt).Se toarna compozitia in tava si se baga in cuptorul incins in prelabil.Se lasa 40 de minute la foc mediu.
5.Se scoate de la cuptor,se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu restul de crema oprita la inceputul retetei.
Pofta...duuuulce!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu