luni, 7 februarie 2011

Pui de Galati

Ingrediente:

1kg cartofi
600g mazare boabe
1 ceasca supa de carne
50g de unt
sare,piper
2 pui
1 ceasca de vin alb sec
8 rosii coapte bine
1 capatana usturoi
cimbru

Mod de preparare:

1.Tai puii pe lung, ii sarezi si piperezi si ii pui in unt la prajit, usturoiul il faci pasta.
Cand carnea s-a rumenit, o stingi cu supa si vin alb, adaugi usturoiul si cimbrul si lasi la foc potrivit sa scada.

2.Cureti rosiile si le tai rondele, cand zeama a scazut, adaugi feliile de rosii si pui friptura in cuptor, la foc mic inca un sfert de ora.

3.Inabusi mazarea in unt cu apa si putina sare si lasi sa se inmoaie si se leaga sosul.

4.Prajesti cartofii in ulei incins pana se rumenesc.
Asezi pe un platou carnea rumena, cu rosii in mijloc si mazarea si cartofii asezati de jur inprejur.

5.Pregatesti si o salata de varza alba dulce, cu zeama de kamaie si ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu