marți, 1 februarie 2011

Prajitura jumi-juma





Ingrediente blat:
6oua
250gr zahar
300gr faina
10 linguri apa
1 pliculet praf de copt




Ingrediente crema:
5 galbenusuri
150g zahar
1 fiola vanilie
3 linguri faina
500ml lapte dulce



Ingrediente sirop:
400ml apa
20 gr zahar
2 plicuri cappucino
1 fiola rom




Preparare blat:
1.Se separa albusurile de galbenus.Acestea din urma se freaca cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema omogena.
2.Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga cate putin in amestecul de galbenusuri.
3.Albusurile se bat spuma si se adauga si ele in compozitia de mai sus.
4.Se pune hartie de copt in forma in care urmeaza sa coacem blatul.Se adauga compozitia si se coace timp de 40 de minute la foc potrivit,
5.Dupa ce s-a copt blatul se scoate pe o tava si se lasa sa se raceasca.
























Preparare crema:
1.Galbenusurile se freaca cu zaharul si esenta de vanilie.Amestecati bine pana se obtine o crema omogena.
2.Puneti faina in 50ml de lapte rece si amestecati pana se dizolva.Restul de lapte puneti-l intr-o oala si incalziti-l.
3.Cat se incalzeste laptele puneti o oala cu apa la fiert pentru prepararea cremei la bain-marie.Dupa ce s-a incalzit laptele turnati-l putin cate putin peste crema de ou,amestecand pana se dizolva.
4.Cand s-a omogenizat compozitia turnati totul in oala pregatita pentru prepararea cremei la bain-marie.Adaugati si laptele cu faina si amestecati permanent pana se ingroasa compozitia.
5.Dupa ce devine de consistenta untului si curge greu din lingura,stingeti focul si lasati-o sa se raceasca.





 Preparare sirop:
1.Se pune apa la incalzit.Cand da in clocot se adauga zaharul.Se amesteca pana se topeste.
2.Se adauga cele 2 plicuri de capucino si se lasa sa dea inca un clocot.
3.La sfarsit se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce am terminat de facut toate aceste lucruri urmeaza decorarea prajiturii.Se taie blatul pe din doua si se insiropeaza.Se adauga crema de vanilie.Nu o sa o punem pe toata,oprim caetva linguri pentru decor.
Se decoreaza jumatate cu ciocolata(200gr topita la bain-marie) si jumatate cu crema de vanilie.Se orneaza cu fulgi de cocos si ciocolata.Prajitura se taie cand se raceste complet pentru a se evita faramitarea ei.






                                                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu