luni, 10 ianuarie 2011

Tort cu visine

Ingrediente pt 16 felii:

1 borcan compot de visine
100g unt
2 plicuri zahar vanilat
3 oua
150g faina
2 lingurite praf de copt
3 linguri crema de alune si ciocolata
200g urda dulce
600g frisca
2 plicuri praf de glazura (geletina rosie)

Mod de preparare:

1.Se incinge cuptorul la 175 grade celsius .Se lasa sa se scurga visinile si se pastreaza sucul.
Se bate untul cu 150g dezahar si un plic zahar vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale.
Se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt.
Jumatate din cantitatea de aluat se  aseaza intr-o forma de tort unsa.
In restul de aluat se inglobeaza crema de alune si se aseaza in forma.
Se repartizeaza deasupra visinele. Se coace blatul 45 min.
Se scoate si se lasa sa se raceasca

 2.Se amesteca urda cu 50g de zahar si 1 plic de zahar vanilat.
Se inglobeaza 500g de frisca batuta. Se aseaza crema pe blat si se niveleaza.Se baga la frigider.

3.Se completeaza sucul de visine cu apa,pana la 400ml. Se da in clocot cu praf de glazura de gelatina si 50g zahar si se toarna pe tort,dinspre centru spre margini si se lasa sa se intareasca.
Apoi tortul se decoreaza cu rozete de frisca si visine. Se tine la cuptor aproximativ 45 min.

POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu