STIATI CA...?


  • Daca ati scapat prea multa sare in mancare, curatati repede un cartof si puneti-l sa fiarba in acelasi vas, va absorbi tot surplusul de sare.                                                                                                                        
  • Pizza iese mai aspectuoasa si mai legata, daca se pune cascavalul ras direct pe blat, dupa ce a fost uns cu ketchup, nu la sfarsit. Astfel, celelalte ingrediente nu se vor dezlipi de pe aluat cand se taie felia de pizza.                                                                                                                                                
  • Evita sa tii mult timp nefolosite legumele taiate marunt pentru salata, deoarece isi pierd din vitamine si din prospetime.                                                                                                                       
  • Pentru ca telina din salata sa aiba culoarea alba, aceasta se tine doua trei ore in apa cu otet inainte de preparare.                                                                                                                                   
  • Pentru a evita gustul amar al andivelor, este bine sa le speli doar in momentul in care le gatesti.                                                
  • Pentru a-si pastra culoarea verde, fasolea pastai si mazarea verde se fierb acoperite cu un capac, adaugand in apa un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.                                                                                                                                       
  • Sfecla rosie pentru salate este mult mai gustoasa daca este fiarta la aburi.                                                                                                                   
  • In loc de maioneza, presara la final putinana branza, peste si legume.                                                                                                                                
  • Prepara dressingul folosind suc de lamaie proaspat, ulei de masline sau smantana degresata.                                                
  • Pentru a beneficia de gustul intens al legumelor, foloseste-le chiar in ziua cand le cumperi.                                                             
  • Inainte de a stoarce lamaia,tine-o cateva secunde in apa calda.Astfel vei obtine o cantitate dubla de zeama.                                                                                                                                                                           

  • "Pentru ca galustele din supa sa iasa perfect,pufoase,separati galbenusurile de albusuri.Galbenusul se freaca cu o lingura de ulei,ca la maioneza,si albusul se bate spuma,cu un praf de sare.Se rastoarna galbenusul peste albus,se adauga grisul si se amestca usor."