vineri, 11 martie 2011

Chec pufos

Ingrediente:

250gr zahar
5 linguri apa
4 oua
1 praf de sare
200 gr faina
5 linguri de ulei
1 lingura de cacao

Preparare:

 1.Se separa albusurile de galbenusuri.

2.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

3.Separat se face un sirop din 250 gr zahar si 5 linguri de apa si se da in clocot.

4.Siropul asa fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma,amestecandu-se continuu.

5.Se adauga galbenusurile unul cate unul,apoi cele 5 linguri de ulei (una cate una) si faina in ploaie.


6.Se toarna in forma de  chec (daca se foloseste hartie de copt,direct,daca nu,se unge forma si se presara cu faina sau cacao).

7.Intr-un bol se amesteca 1 lingura de caco cu putina apa si se toarna peste chec.

8.Se baga la cuptor si se coace pentru 40 de minute.




 Se serveste cald sau rece,dupa preferinta.
Cand este gata,se presara zahar vanilat sau nuca de cocos.

POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu